70 yaşındaki Hanife büyük ana evinde onlarca kediye bakıyor

70 yaşındaki Hanife nine evinde onlarca kediye bakıyor

GİRESUN Giresun’un Keşap ilçesinde hayat dolu 70 yaşındaki Hanife Aydemir, sadakat ve özveriyle onlarca kediye annelik yapıyor. İlçenin Kaşaltı köyündeki iki bükülmüş evinin benzeri katını kedilerin barınağı haline getiren Aydemir, köydeki özge iyesiz kedilerle bu arada onlarca kedinin bakımını yapıyor.

Kedilerin bakımında yer büyük destekçisinin eşi olduğunu kaydeden Aydemir, eşinin zor maaşının kedilerin aylık masrafına yetmediğini söyledi

Kendi çocukları olmadığı için yavru sevgisini kedilerde bulduğunu ifade fail Hanife Aydemir, “Ego hayvanları çokça seviyorum ama benimki şiddetli tıpkısı bağlılık. Sokakta benzeri kedi görsem güya onu almam gerekiyormuş kadar hissediyorum. Yavruları aynı araya topluyorum zira sokakta yapamayacaklarını düşünüyorum. Kıtipiyoz oldukları üzere kendileri araç bulamayabiliyorlar. Özlük çocuklarımız olmadığı üzere bütün sevgimizi onlara verdik. Kedilerin bakımında yer iri destekçim tabiatıyla eşim. İki kıvrım olan evimizin tıpkısı katını kedilere ayırdık. Soğuk havalarda üşümesinler diye niteleyerek birlikte sobalarını yakıyoruz. Evimizin çocukları kabilinden. Onları bırakıp ayrımsız yere gidemiyoruz. Çarşıya pazara gitsek kediler kapıda dönüşümüzü bekliyor buluyoruz. Çabucak yolumuza koşuyorlar, üzerimize atlıyorlar. Kedilerimizi bırakıp ayrımsız hısım akrabaya yatıya yaşamak için gidemiyoruz” dedi.

3 kediyi sahiplendi, onlarca kedi sahibi oldu

Vefat eden akrabasının kedilerine sahiplenmeyle bugün onlarca pisik sahibi olduğunu birlikte anlatan Aydemir, ” Kestirmece 10 sene önceydi. Komşumuz olan akrabamız memat edince iyesiz küsurat 3 kedisini ego bakmaya başladım. Pisik sevgisini ayırt edince etraftaki kedileri birlikte fark etmeye başladım. Evimiz müstakildi, bahçemiz vardı. Kedim için bahçeye çaça koyuyordum. Apayrı kedilerde gelmeye başladılar. Aradan güzeşte antlaşma içerisinde benzeri baktık ki kediler 100’ü bulmuş. Bu kedilerin 50’si, 60’ı bizim kedilerin yavrulamasıyla çoğalsa bile ansız kalanlar köydeki iyesiz kedilerdir. Onlar dahi bizim kapıya alışınca zat kedilerimiz gibi bakmaya başladık. Demincek hangi kediler bizi hangi da biz kedileri bırakamıyoruz. Onları hem seviyorum hem dahi acıyorum. Benzeri kedi dışarda, sokakta kalsa nerede kalacak, kuşkusuz karnını doyuracak diye niteleyerek irtical edemiyorum” diyerek konuştu.

Hayvanseverlerden destek bekliyoruz

Kediler çoğaldıkça bakımının dahi zorlaştığını belirten Aydemir, “Kediler daha çok hem bizi hem bile komşularımızı erinçsiz etmeye başladı. Ne kadar köyde yaşasak üstelik, bağımsız evimiz olsa üstelik erinçsiz olan komşularımız oluyor. Bu yüzdelik kedileri hadım etmek istiyoruz. Antrparantez ekonomik yerine dahi engel çekiyoruz. Kendimizden artırım yazar kedilere harcama yapıyoruz amma tekrar üstelik yetişemiyoruz. Bu yüzden hem hayvanseverlerden hem birlikte barınağı olan belediyelerden yardım bekliyoruz. Kısırlaştırılması ve pisik maması konusunda bindi olunmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Bakımları ekonomik kendisine zorlaştı

Emekli maşını kedilere yetiştiremediğini anlatan Hanife Aydemir’in eşi Mehmet Aydemir ise “Biz hayatımızı neredeyse kedilere bakarak ayarlamaya başladık. Yemiyor, yediriyoruz. Kediler var diye niteleyerek aynı yere gidemiyoruz. Aldığım zahmetli maaşım olmasa kedilere bakamayacağız. Kedilerin haftalık masrafı bin lirayı buluyor. Günce aldığımız sütü, yoğurdu, makarnası, pisik maması haftalık bin liralık tutuyor. Daha Çok maddi açıdan kedilerin bakımına tığ da yetişemiyoruz. Bu yüzden hem hadım etmek istiyoruz hem da birazını barınaklara bırakmak ya da dadılık etmek isteyenlere yöneltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: