Yolları üniversitede kesişen doktor çift aynı hastanede hastalara hizmet veriyor

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Büyüklük Hastanesinde görev fail etibba Ahmet ve Merve Kılınç çifti hayatın ve mesleğin zorluklarını bu arada göğüslüyor.

Antalya’birlikte 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Ahmet Kılınç, akıbet sınıfta okuduğu sırada bire bir fakültede 5’inci sınıfta öğrenimini sürdüren Merve Esmer ile tanıştı.

Yolları bire bir üniversitede kesişen, çıkışlı olduktan bodur bire bir süre sonra da hayatını birleştiren çift, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Azamet Hastanesinin bir numara katında kestirmece 5 aydır gelişigüzel fariza yapıyor.

Mesleklerini Kilis’te severek sürdüren, 3 bala sahibi koşa, hem işte hem üstelik evde birbirlerine destek oluyor.

Genel Cerrah Op. Dr. Ahmet Kılınç (32), AA muhabirine, çocukluk yıllarında çevresinde sevdiği doktorlar olduğunu ve o zamanlarda doktor olmaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tababet Fakültesinden 2016’de mezun olduktan sonra mecburi hizmet üzere Bitlis’in Mutki ilçesinde sosyete sağlığı merkezinde doktorculuk yaptığını tamlayan Kılınç, 6 ay sonradan girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanarak genel cerrahi eğitimi almaya başladığını ve 2017 yılında eşiyle hayatını birleştirdiğini dile getirdi.

Konya Şehir Hastanesinde eşiyle 4 sene çalıştıktan sonradan Kilis’e nasıp olduklarını anlatım fail Kılınç, hanay arkadaşıyla tıpkısı hastanede görev yapmanın namına artılarının olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Hastanede yaşadığım it canlı anları, ameliyatları, stresli ve kapalı anlarımı eve gidince paylaşacağım birisi oluyor. Benim ne gelmek istediğimi gayet bereketli anlıyor. O dahi o şekilde bana bedel veriyor. Hem şifahane içinde hem evde dertleşmek benim üzere haddinden fazla artısı oluyor. Arz şişman yönlendiricim eşim Merve Hatun oldu. Benim muvaffakiyetli bir cerrah olmam, muvaffakiyetli işlemler yapmam üstüne eşim haddinden fazla destek oluyor. Namına güvenen arkasında duran yaptığı işleri ölçüm eden bir eşi olunca insanın nazik işlerin altından boşanmak henüz olağan oluyor.”

“Birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum”

Evde Esenlik Hizmetleri Biriminde fariza işleyen Uzman Dr. Merve Kılınç bile hayatının genişlik koca dönüm noktalarından birinin eşi Ahmet’le ülfet etmek olduğunu söyledi.

Meslektaşlarına bakarak hayata elan erken atıldıklarını dile getiren Kılınç şöyle konuştu:

“Şu zaman 31 yaşındayım ve 3 yavru annesiyim. 4 yaşında bir oğlumuz ve 2 yaşında ikiz kızlarımız var. Cenabıhak inşallah herkese yıldız etsin. Hayata dediğim kadar biraz erken başladık. Eşimle birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Ego eşimin herhangi bir zaman cerrahi alanda mebzul olduğunu biliyordum. Eşimi sonsuz ölçüm edip onu her konuda cesaretlendiriyorum, o dahi beni bir şekilde. Yani yapacağım herhangi bir işte birbirimizi bol yönde çokça isteklendirme etmeye çalışıyoruz. Bunun eşler açısından mefret olduğunu düşünüyorum. Hem mesleki kariyer hem bile hanay anlamında elan eşleri ileriye götürecek ayrımsız madde olduğunu düşünüyorum. Eşim haddinden fazla ait tıpkısı cet. İş yerimizde de eli nimetli ara geçirmeye çalışıyoruz. Birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum. Etrafımızdaki insanlar bütün ‘Çok gençsiniz, 3 bala, ne mesafe hayata başladınız?’ diyor. Bu konuda eşimle birbirimizi hem evde hem da işte destekliyoruz.”

Share: