Akıbet dakika bili! Kışlada er çayırda güreşçi

Tokat’ta fariza işleyen Jandarma Astsubay Hasan Yağmur, mesleğinin birlikte tutkunu olduğu besili güreşe dahi bitmeme ediyor.

Çocukluk yıllarında tekvando, halter, güreş kabilinden muhtelif spor dallarıyla ilgilenen Baran, tedricen semirtilmiş güreşe yoğunlaştı.

Katıldığı yağlı güreş müsabakalarında dereceler elde eden Yağmur, darülfünun eğitiminin peşi sıra çalışmaya başlayınca 10 yıl önce sporu tezyit etmek zorunda kaldı.

Kurnaz Genel Komutanlığı bünyesinde göreve başlayan Yağmur, 3 sene evvel Tokat’a atanınca daha önce gelişigüzel güreş yaptığı arkadaşlarına rastladı.

Arkadaşlarının baştan güreşmesi amacıyla teşvik ettiği Baran, komutanlarının dahi izniyle baştan güreşmek için egzersiz yapmaya başladı.

Yeniden kispet giyip çayıra sâdır Baran, Tokat ve Almus ilçesindeki semiz güreş turnuvalarına katılıp güreş tutuyor.

3. Almus Beraberlik ve Spor Festivali’nde planlı güreşlerde birinciliği elde fail Yağmur, sonunda spor hayatındaki ilk zer madalyasını nail oldu.

Baran, ati hafta Sinop’ta düzenlenecek besili güreşlerde dahi mücadele edecek.

Hasan Baran, AA muhabirine, spora tezyifkâr yaşlarda başladığını söyledi.

Üniversite eğitimi sırasında bile spora bitmeme ettiğini anlatan Yağmur, “Tekvando, halter ve güreşle ilgilendim. Sonra semiz güreşe başladım. Edisyon olması, artık alçak kullanılması ve manevi duygusunun ağır olması nedeniyle semirtilmiş güreşi kendime elan yakın buldum.” dedi.

Çalışmak zorunda kalması ve evlilik zımnında üniversite eğitiminin peşi sıra spora duruluk verdiğini belirten Baran, bu süreçte Bitirmiş Umumi Komutanlığı bünyesinde astsubay adına göreve başladığını dile getirdi.

“Komutanlarım, cebe arkadaşlarım sponsor telkinde bulunuyor”

İlerleyen yıllarda Tokat İl Açıkgöz Komutanlığına atandığını nâkil Baran, şöyle devam etti:

“Elan geçmiş güreş yaptığım arkadaşlarımla karşılaştım. Bana güreşe devam etmem amacıyla destekleri oldu. Bunun üzerine güreşe devam ika kararı aldım. Eşimin ve arkadaşlarımın iri desteği ve ısrarıyla antrenmanlara başladım. Bağlanak içre ve say böylecene yaptığım antrenmanlarda karşılaştığım komutanlarım, zırh arkadaşlarım ve andıran çevrem bana sonsuz güreş yapmamı destekleyici telkinde bulunuyor. Beni güreşte daha iyi yerlerde kazanmak istediklerini söylüyorlar.”

Hasan Yağmur, güreşin Türkiye’bile ata sporu olarak bilindiğine dikkati çekerek, “Güreş, şişman pahal ve ustalık mucip benzeri spordur. Bu gerçeği benimseyen Türk sultanları ve komutanları da güreşi teşvik etmiş ve yapmışlardır. Celil Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk da güreşi teşvik etmiştir. Mensubu olmaktan çekicilik duyduğum açıkgöz mesleğimi yürütme etmekten ve dede sporu semirtilmiş güreş sporcusu olmaktan haddinden fazla mutluyum. Başarılar göstererek hem kurnaz teşkilatını hem dahi ailemi gururlandırmak istiyorum. Bindi olan komutanlarıma, aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Share: