Eğitim Bilimi Tıpkı-Sen’den Kütahya’da iz kanunu düzenleme talebi

Eğitim Aynı-Sen’den Kütahya’da iz kanunu düzenleme talebi

KÜTAHYA Eğitim Tıpkısı-Sen, Kütahya’da muallimlik mesleksel kanun değişikliği talebinde bulundu.

Yetişek-Aynı-Sen 1 No’lu Şube üyeleri, meslek kanununun beklentileri yeterince karşılamaması konusunda kâm ve önerilerini yetkililerle ve kamuoyuyla tutmak üzere Azerbaycan Parkında matbuat açıklaması yaptı. Başbuğ Fatih Köse, “Iz kanununun beklentileri yeterince karşılamaması üstüne murat ve önerilerimizi yetkililerle ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bugün burada mecmu bulunmaktayız. Bütün alay malay gürültülü vermemizin, ortak iradeyle alay söylememizin nedeni; önemi iri, değeri yüksek, tarihsel rolü hararetli muallimlik mesleğinin ve öğretmenlerin patika kanunundaki değişiklik ve revizyon talebini ve ihtiyacını haykırmaktır” dedi.

“Öğretmenlikteki hizmet süresini ana düz tıpkı kariyer sistemi ihtiyaç var”

“7354 mahdut Muallimlik Çığır Kanunu, öğretmenlik mesleğini düzenleyen hür bire bir yasa beklentisini gelecek yönünde müspet ayrımsız etap olmanın ötesine geçememiş, öğretmenlerin beklentilerini karşılayamamıştır” diyen Köse, “Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, bu kanunun kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, eksper ve başöğretmenlere ücret ve arttırma aşama artışı getirilmesi, namzetlik sürecindeki mukayyet sınavın kaldırılması, öğretmenlere 3600 katma emare verilmesi üzere heybetli şahsiyet hakları içerme ettiğini, bu yönüyle öğretmenlerimizin ayrımsız kısım ümit ve taleplerini karşıladığını, bu anlamda olumlu bire bir evvel aşama olduğunu dile getirdik. Fakat tezce arkası sıra, kanunun bu haliyle öğretmenlerimizin beklentilerini ve şişman konvansiyon masasına taşıdığımız talepleri karşılamadığı, ‘meslek kanunu’ namına nitelendirilmeyi hak edecek içerikten yoksun olduğu uyarısını yaptık. Devam fail süreçte sorumlular ve yetkililerle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, kanunun, bir milyonu fazla öğretmenin hak, yetki, fariza ve sorumlulukları noktasında ayrımsız iz kanununda olması gerekenleri içerme etmediği, ilave düzenlemelere gerekseme olduğunu, hele sınava dair tıpkısı kariyer basamakları sistemi yerine şişko sözleşmede dile getirdiğimiz öğretmenlikteki hizmet süresini asıl düzlük tıpkısı kariyer sistemi ihtiyacını vurguladık” ifadelerini kullandı.

Köse, Muallimlik Iz Kanunu’nun, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yeniden düzenlenmesi amacıyla Terbiye-Tıpkı-Sen kendisine hazırladıkları kanun taslağı-önerisini Milli Terbiye Bakanlığı’nın, TBMM’nin, Cumhurbaşkanlığı Eğitim Bilimi ve Tedrisat Politikaları Kurulu’na sunduklarını sözlerine ekledi.

Share: