ANKARA’da avrat eğitmenler ve kursiyerlerin gönüllü yerine çalıştığı Beypazarı Bu’rgu’su? Atölyesi’nde tay, battaniye, nevresim ve uyku takımı üretimi yapılarak depremzedelere gönderiliyor. Ankara’ya gelen depremzede kadınlar da önümüzdeki dönemde bu kurstan faydalanarak hem üretime katılabilecek hem de ürettikleri ürünlerle aşama ekonomilerine ulama sağlayabilecek.
Keçiören Belediyesi, Ankara Tecim Odası (ATO) ve Ankara Tekemmül Enstitüsünün destekleriyle Gelişigüzel Dem Derneği marifetiyle planlı ‘Gelenekten Geleceg’e Beypazarı Bu’rgu’su’ Kadın İstı’hdamı Projesı?? kapsamında Keçiören Aktepe Mahalle Konağı’nda kurulan Beypazarı Bu’rgu’su? Atölyesi depremzedeler için seferber oldu. Kadın eğitmenler ve kursiyerlerin gönüllü adına çalıştığı atölyede yöresel çaput tekstil çalışmalarına zelzele dolayısıyla ayrımsız süre mesafe verildi. Çalışmalar, mahalle konağında bulunan terzilik atölyesinde bedel, battaniye ve nevresim üretimi yapılarak devam ediyor. Burada üretilen ürünler depremzedelere gönderiliyor. Ankara’ya gelen depremzede kadınlar de önümüzdeki dönemde bu kurstan faydalanarak hem üretime katılabilecek hem birlikte ürettikleri ürünlerle aşama ekonomilerine katkı sağlayabilecek.
‘DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZ İÇİN SEFERBER OLMUŞ DURUMDA’
Atölyeyi görüşme eden Keçiören Belediye Reisi Turgut Altınok, ‘Gelenekten Geleceğe Beypazarı Bu’rgu’su’ Karı İstihdamı Projesi? kapsamında kadınlarımızı halk dokuma tezgahlarıyla buluşturduk. Anadan Görme değerlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yaklaşık bire bir yıldır devam fail projemizle 4 kadro şeklinde 86 kadınımıza unutulmaya yüz tutmuş ayrımsız sanatın eğitimini verdik. 8 kadınımıza yerel bez dokuması mahir eğiticilik belgesi vererek iş sahibi olmalarına imkan aşina. Demin bu atölyemiz depremzede kardeşlerimiz için seferber olmuş durumda. Desteklerinden ortalık ATO Başkanımıza ve yönetimine, Değme Nefes Derneğine ve Ankara Tekemmül Enstitüsü’ne teşekkürname ediyoruz? dedi.
‘384 MODÜL AYMAZLIK SETİNİ HAZIRLADIK VE GÖNDERECEĞİZ’
Gelişigüzel Koku Derneği Başkanı Zahide Funda Öztürk, kadınlar üzere istihdam sağlamaya çalıştıklarını söyleyerek, ‘Bu dikiş atölyesinde depremin ilk anından bu yana kestirmece 500 şerha battaniye dikip gönderdik evvel vasıtasız. Henüz sonraları ATO ile birlikte eş yapılan bire bir konteyner site vardı, onun nevresimlerini tığ yaptık. Yastıklar, yorganlar ve nevresimler burada gönüllü kadınlarımızla alay malay çıkarılıyor. Burayı depremzedelere arkalama gayeli bir atölyeye çevirmiş olduk. Tahminî 384 kesim birlikte aymazlık setini hazırladık ve göndereceğiz’ diye niteleyerek konuştu.
‘DEPREM YERLERİNE GÖNDERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Atölye eğitmeni Nihal Kader ise, ‘Atölye çalışmalarımızı bıraktık. Şu anda depremzede kardeşlerimiz için yardım çalışması yapıyoruz. Nevresimler dikiyoruz, gaflet uykusu setleri hazırlıyoruz, battaniyeler dikiyoruz ve faça yardımları topluyoruz. Bu şekilde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Buraya dolgun kumaşlar aldık. Kesiyoruz, dikiyoruz, overlok yapıyoruz, çıtçıtlarını dikiyoruz elan sonradan bunları paketleyip yer sarsıntısı yerlerine gönderiyoruz, göndermeye da devam edeceğiz’ diye konuştu.
ATÖLYENİN KADINLARA KATKILARI
Keçiören Belediyesi Aktepe Mahalle Konağında Gelenekten Geleceg’e Beypazarı Bu’rgu’su? Karı İstı’hdamı Projesı? kapsamında kurulan Beypazarı Bu’rgu’su? Atölyesi tahminî 1 yıldır ruh gösteriyor. Burada 3’er mahiye eğitimlerle 4 kol şeklinde yapılan nesiç eğitimlerinde toplam 86 kadına unutulmaya yüz tutmuş yapı sanatının eğitimleri verildi. Eğitimlerde kursiyerlerden hiçbir sevap ve malzeme istek edilmiyor. Ortaya koydukları ürünler Keçiören Belediyesi Aktepe Mahalle Konağında ve Keçikoop’ta satışa sunuluyor. Keçiören’da eğleşme fail 8 avrat bu atölyedeki kus sayesinde lokal çaput dokuması dirayetli eğiticilik belgesi aldı. Bir Nice kadının dahi iş sahibi olmasına imkan tanındı. Bu kadınlardan biri Ankara Tekemmül Enstitüsünde idareci mürebbi namına işe başladı.