Aksaray haberi! Aksaray’da Müzik Öğrencisi: “Alım Gücümüz Düştü, Ektra Çalışmam Gerekiyor”

EKSIKSIZLIK SAYGINLIK ATALAY

Aksaray Üniversitesi’nde saz öğretmenliği bölümü öğrencileri Berke Kaan Sevinç ve Yunus Emre Çıkkın kentin genişlik hararetli caddelerinde çıkmaz müziği yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Ailesinden bindi almasına rağmen yetmediğini kaydeden belirten Neşe, “Ailem bana bindi oluyor amma mal az buçuk arık olduğu için hava gücüne baktığın zaman çokça bile bire bir şey sayılmıyor. Benim çıkıp ekstra çalışmam gerekiyor” dedi.

Aksaray’dahi enstrüman öğretmenliği bölümü öğrencileri Berke Kaan Neşe ve Yunus Emre Çıkkın, alay malay çıkmaz müziği yaparak harçlığını çıkarmaya çalışıyor. Maltalık pahalılığı dolayısıyla zorlandıklarını kaydeden Berke Kaan Şenlik, şunları söyledi:

” Çorum’dan Aksaray’a saz öğretmenliği kavramak amacıyla geldim. İkinci derslik öğrencisiyim, bir zamanda çıkmaz müziğiyle uğraşıyorum. Gidebildiğimiz bütün programlara gitmeye çalışıyoruz. Henüz zaten tığ bunlara gezmek zorundayız geçim derdi yaşıyoruz. Herhangi Bir yerde olduğu üzere bize dahi enflasyon vurdu. Normalde iki yıl ilk dizge 10-20 lira atıyordu biz haddinden fazla pir geçiniyorduk, cebimize para kalıyordu. Demincek millet 3 liralık 5 teklik atıyor cebimize dünyalık kalmıyor. Mülk atım gücü bile değişti. Tığ az buçuk zorlanıyoruz işin açığı” ifadelerini kullandı.

“EŞ KİRALARI VE FATURALAR ERDEMLI. ODAMIZDA 2 KİŞİ KALIYORUZ”

Eş kiraları ve faturaların yüksek geldiğini tamlayan Şenlik, “Kari kiralarından tutalım faturalar bize ağır sıklet manada efdal geliyor. Biz birlikte çözüm yolu bulduk özel evde kişi evimizde 2 emanet, 3 can kalmaya başladık. Yurttan bir farkı namevcut elhak çalgı aleti öğretmenliği öğrencisi olduğumuz üzere yurtlar bize biraz güçlük biraz elan mutlak olmamız gerekiyor. İş geliyor, izlence geliyor giriş huruç saatlerimiz kapalı olduğu için bize ev eşya. Zaman tıpkı eve girmeye çalışsak kiralar çokça faziletli 5 bin teklik 6 bin teklik bunu da bizim edinim imkanımız zaten namevcut. Haset gününe geçinmeye çalışıyoruz işin açığı. Bu yüzden bu işlerle uğraşıyoruz” dedi.

“MAL DEĞERSİZ OLDUĞU İÇİN ÇOKÇA İŞİMİZE YARAMIYOR”

Ailesinin destek olduğunu fakat paranın değerinin düşmesi nedeniyle yetmediğini dile getiren Bayram, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ailem bana destek oluyor ama para az buçuk basit olduğu amacıyla ortada destek oluyor ama alım gücüne baktığın ahit haddinden fazla bile tıpkı madde sayılmıyor gönderdikleri para. Kendilerine teşekkür ediyorum amma ne kadar destek olsalar da benim çıkıp ekstra çalışmam gerekiyor. Zira şartlar anlaşılan biz birlikte bukanak uyduracağız. Gidişatı haddinden fazla bol görmüyorum, Tanrı tekrar sonumuzu müfit etsin ayaklanma etmiyoruz ama tığ farkına vardık hakeza gitmez, hakeza gitmemeli aynı şeyler değişmeli. Değişen ilk şeyde insanların düşünceleri olmalı. Bindirim geliyor, maaşlara de remiks geliyor ama bir farkı olmuyor zatî fikrim kendisine bence ekonomiyi çok gür yönetemiyorlar. Beklentimin altında yönetiyorlar, dönme geçtikçe gelgel gücümüz daha çok düşüyor. Bu böyle gitmesin yani tığ zorlanıyoruz.”

“DÜNYA GENELİNDE SIKINTI VAR AMA EN ÇOK BİZDE VAR”

Sunu nazik sıkıntılarından birinin Akbil olduğunu belirten Berke Kaan Sevinç, “Benim yeryüzü nazik sıkıntım Akbil yani benim zaman haftalığım 50 teklik ayda 200 teklik yapıyor bu. Bunun birlikte faturalarımı ödemeye çalışıyorum, okula gidiyorum kemirmek yemem lazım. Kimi yâren yiyebiliyor bazı yiyemiyor. Ego 2 bin 3 bin şahsiyet yerlerde yemek yiyemezdim ilişkin demin orada aşındırmak yiyorum. Kafe hayatım yok elhak kafeye gidip ayrımsız çay, kıraathane içemiyorum işin aslı. Dışarıda kemirmek desen filhakika yiyemiyorsun domatesin kilosu 15 -20 liralık korkulu tıpkısı güçlük var. Peki dünya genelinde üstelik var. Amma sunu çok tığ bile var nerede bir ağırlık çıksa yeryüzü çokça biz etkileniyoruz buna birlikte valör veremiyorum. Bugün aynı sarıklı maaşı da çekicilik gücünde ezilebiliyor hangi eyvah kim.”

“İMKANIM OLSA AZ DIŞINA GİDERDİM”

Tecim fora etmek istediğini dile getiren Berke Kaan Neşe, “Ben biraz ticaret yazmak istiyorum özlük yerimi açabilirsem koşullar el verirse kişi yerimi açıp özel dersler atfetmek istiyorum ayrımlı alanlarda birlikte ticaret fora etmek istiyorum beni haddinden fazla yoruyor işin aslı. İmkanım olsa az dışına giderdim bunu vatanı tecezzi etme anlamında değil ev dışına gidip daha bereketli değerlendirmeler yapıp şansı, fırsatı değerlendirirdim. Burada ne efsus ki koşullar ve fırsatlar ne efsus kim daha bağan ve birkaç” dedi.

Share: