CHP’li Sarıbal: “Ekincilik ve Orman Bakanlığı bütçesi, çiftçinin bütçesi değil”

CHP Bursa Saylav Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin, çiftçinin bütçesi olmadığını savundu.

Sarıbal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldüğünü anımsattı.

Bir ülkenin, ecnebi şirketlerin egemenliğine gıdasını, beslenmesini teyit edemeyeceğini vurgulayan Sarıbal, ” Türkiye, kendi besin güvencesini, gıda güvenliğini kendi olanaklarıyla sağlayabilmelidir.” dedi.

Ekincilik ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin mahdut olduğunu öne süren Sarıbal, şöyle bitmeme etti:

“Bu bütçe, çiftçinin bütçesi değil. Bu bütçe, iktidarın uyguladığı kırdan kente toprak kayması heveslendirme eden bütçedir. Yeniden çiftçinin malını mülkünü feda etmek amacıyla ortaya konmuş tıpkısı bütçedir. Bu bütçe, ‘Türkiye üretmesin, cümlesi tüketsin’ diyen, tüketiciyi yönlendiren benzeri bütçedir. Bu bütçe enflasyonun temelli olacağı aynı bütçedir. Bu bütçe, ekincilik alanlarının kısaca 23 milyon dekarın hacizde olduğunu ve haczin bitmeme etmesini sağlayan aynı bütçedir. İthalat bütçesi ve dış alım lobilerinin bütçesi olduğunu kesin benzeri şekilde ifade edeyim.”

Toplantıya, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Adana Saylav Ayhan Barut, CHP Antalya Mebus Aydın Özer ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu dahi katılarak, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ait değerlendirmelerde bulundu.

Share: