Otobüs şoförünün oğlu Kınay: “Babam frenlerin arızalandığını ayırt edince yolculara panik yapmamalarını söylüyor”

Otobüs şoförünün oğlu Kınay: “Babam frenlerin arızalandığını fark edince yolculara ürkü yapmamalarını söylüyor”

AĞRI – Veca’üstelik cemaziyelevvel meydana mevrut ve 7 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan otobüs kazasında, otobüs şoförünün oğlu kazayla ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Balkı’nın Sap ilçesinde esbak öğle vakti saatlerinde Van’dan Balkı istikametine giden sâri otobüsünün freni patlaması üzerine karşı şeritten mevrut 2 tıra çarparak alaz aldı. 7 kişinin hayatını kaybettiği 18 kişinin de yaralandığı kazada otobüs şoförü olan 58 yaşındaki Abdulkerim Kınay’ın oğlu Esat Kınay, babasının 40 almanak otobüs şoförü olduğunu ve otobüsün frenlerinin tutmadığını fark ettiği anda yolcuları uyararak peş tarafa geçmeleri ve sakin olmaları üstüne uyardığını kanıt etti.

Kazayla ilişik yaralılardan ve tecrübe tanıklarından aldığı bilgileri açıklayan Esat Kınay, “Babam Van’dan İstanbul istikametine gidiyor. Van’dan Tutak’a büyüklüğünde geliyor ve frenlerin arızalandığını ayırt edince yolculara ürkü yapmamalarını ve geriye makul gitmelerini söylüyor. Geriye giden yolculardan bir tanesi tıra çarptıktan sonraları camdan fırlayarak sair çükündür arabasının içine düşüyor. Çokça şükür ona tıpkısı özdek olmadı. Keşke diğerlerine birlikte benzeri molekül olmasaydı, babama bile bir molekül olmasaydı. Babam 112’yi arayarak frenlerin patlak olduğunu bildirmiş. Biz bunları çorlu olan ve tecrübe tanıklarından duyduk. Babamı teşhis etmek amacıyla tahlil verdim sonuçları bekliyoruz. Testler Trabzon’a gönderilmiş.” ifadelerine düz verdi.

Share: