Ziyalı ve Muğla emniyetinden FETÖ operasyonu

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Muğla İl Inanma Müdürlüğü Kaçakçılık ve Tevhit Suçlarla Mücadele Şubesi Fethiye Takım Amirliği ekipleri, Entelektüel İl Güven Müdürlüğü Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Savaş Şubesi, Didim ve Söke İlçe Itimat Müdürlüğü ile Didim Sahil Düzenlilik Komutanlığı düzentileme sonucunda FETÖ/PDY üyesi olmaktan muamelat yapılan ve gayrikanuni yollardan kaçmaya müteharrik biri bala, 8 sakil ve tıpkısı aranjör yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Muğla ve Görgülü İl Güvenlik KOM Büro Müdürlükleri ile Söke ve Didim İlçe Itimat Müdürlüğü KOM kol amirliği ile Didim Kıran Düzenlilik Komutanlığı’nın çalışmaları sonucunda Didim limanı güneyinden isimsiz ayrımsız fiber bölge içerisinde ayrımsız yavru, 8 FETÖ/PDY üyesi yakalandı.

Yakalananlar içerisinde biri bala, 8’i FETÖ/PDY üyeliğinden ihraç polis güçleri memuru ve komiser kalkmak üzere A.K (35), A.D (52), F.S (37), B.S (34) Z.S.S (10) S.D (42), M.B.C (34), İ.O (39), M.H.T (52) ile bunlara arkalama fail 5 adet kapkaç, yağma ve hırsızlık gibi cürüm kaydı kâin A.H.Ç.(38) gözaltına makbuz. Aranjör olduğu belirleme edilen A.H.Ç muhacir kaçakçılığı suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“FETÖ üyelerine arkalama eden eşhas yakalandı”

Olayla ilgilendiren adına Didim, Söke ve Fethiye İlçe Güvenlik müdürlüklerinin say ve takiplerine güvenerek olayla bağlantısı olduğu tayin edilen 3 araç belirleme edildi. Yapılan icraat neticesinde ise B.Ç (33), T.E (39), İ.İ (41) T.D (32) E.S(33) M.Ö (34) ile arakçılık suçlarından 2 sayı aranması olan H.K (28) Söke’de yakalandı. 7 Berbat ise işlemlerinin peşi sıra Fethiye İlçe Inanma Müdürlüğü ekiplerine teyit edildi.

Göz altına alınan şüphelilerden Z.S.S(10) hariç, cemi şüphelilerin FETÖ/PDY Terör örgütüne örgen kalkmak suçundan muamele yapılarak adliyeye atıf edileceği öğrenildi. – AYDIN

Share: