Şırnak, Siirt, Bingöl ve Mardin’den hareket bölgesine yardım

Şırnak, Siirt, Bingöl ve Mardin’den Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından toplanan yardımlar bölgeye gönderildi.

Şırnak Valiliği koordinasyonunda, tarz ve Güçlükonak ilçesinde İl Milli Terbiye Müdürlüğü vasıtasıyla başlatılan himmet kapsamında giyim ve yiyecekten oluşan 26 bin nefis paketler, öğretmen ve personel aracılığıyla hazırlandı.

Halk Eğitim Merkezinde dahi vatandaşlar eliyle besin ve çul malzemeleri toplandı. Arkalama malzemelerinin meydan aldığı 5 tır, Gaziantep’e yaraşmak amacıyla yola çıktı.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Mirza Derli Toplu, AA muhabirine, evvel etapta deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara esas ihtiyaçları amacıyla kumanya hazırladıklarını söyledi.

Türkiye’nin herhangi bir tarafında olduğu üzere Şırnak’ta üstelik seferberlik car edildiğini aktaran Şık, “Hakeza günler ilişki ve kardeşlik günleridir. Rabbim aynı henüz yaşatmasın.” dedi.

Güçlükonak Kaymakamlığı ve şehremaneti organizasyonunda toplanan akarsu, savsaklamak, çağa bezi, çağa maması ve 1100 battaniyenin bulunduğu tır da Adıyaman’a gönderildi.

Uludere Kaymakamlığınca başlatılan kampanyada toplanan yardımlar 8 tırla hareket bölgesine gönderme edildi. Ilçebay Mehmet Rıdvan Doğan, bu print süreçte depremzedelerin yanında olduklarını belirterek, “Uludere halkına teşekkür ediyorum. Arkalama cem merkezlerimiz mevcut, yardımlar toplanmaya devam ediyor. Yardımlar toplandıkça sevkiyatımız bitmeme edecek.” ifadelerini kullandı.

Siirt

Siirt’te başlatılan kampanyaya katılan vatandaşlar, Içtimai Teavün ve El Birliği Vakfına elektrikli ve tüplü ısıtıcı, battaniye, azık ve üst yardımında bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğünce, Adıyaman’a 6 ambulans, Hatay’a 4 cankurtaran, Gaziantep Nurdağı’na ambulans ve UMKE ara bulucu, Gaziantep İslahiye’ye cankurtaran, UMKE uzlaştırıcı ve Gaziantep İl Afiyet Müdürlüğüne yürümek üzere bire bir firmadan hibe alınan serum gönderildi.

İnsan Adalet ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Arkalama Vakfı Siirt Temsilciliği birlikte Kahramanmaraş’a 1 tır azık ve çul yardımında bulundu.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova Kaymakamlığı, şehremaneti ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası aracılığıyla planlı kampanya kapsamında depremzedeler üzere fora etmek, battaniye, oba, su, bebek maması üzere mahsulat toplandı.

Kar kalınlığının benzeri metreyi geçtiği ve ciddi tipiye rağmen gelen yardımlar, Ilçe binasında paketlendi ve tıra yüklenerek yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında şu anne büyüklüğünde 7 damperli kamyon, 33 kamyonet, 8 römork, 14 kazaratar, loder, dinamik çorba ara bulucu, 3 kıpırdak yakıt tankı, 6 minibüs, 2 mobil kurtarıcı, 6 itfaiye halaskâr, 3 binek araç Gaziantep ve Adıyaman’a gönderme edildi.

Adıyaman’a 2 tırla 39 bin 140 aldatmak, 6 tırla içme suyu, 1500 battaniye, 500 montgomer, Gaziantep’e 3 tırla 82 bin 500 aldatmak, 4 tırla içme suyu, 500 mont gönderildi. 323 personel Adıyaman ve Gaziantep’te görevlendirildi.

Savur ilçesinden da akarsu, 5 bin kişilik kemirmek ve aş damı malzemeleri gönderildi.

Share: