Berna, Erkan çiftinin döl hasreti 22 yıl sonra son buldu

Kırklareli’üstelik zinde Berna-Erkan Hari çifti 2000 yılında evlendi. Geçen 22 yılda sunu şişman hayalleri çağa sahibi olmaktı ancak 3 nöbet geçerli tuluk bebek tedavisi huysuz sonuçlandı. Akıbet adına Kadın Hastalıkları ve Tüp Süt Kuzusu Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Olmuş Asoğlu’nun kapısını araklayıcı çift, zata mahsus planlanan tulum çağa tedavisiyle 22 sene sonra Yusuf ismini verdiklerini bebeklerini kucaklarına aldı. Yüklü olduğunu öğrendiğinde neşe çığlıkları attığını söyleyen anne Berna Hari, “Bebeğimize birleşmek mucize kelimesinin cümle karşılığı. Dondurulmuş bire bir embriyomuz henüz var. İlerleyen zamanda oğlumuza cömert düşünüyoruz. Doktorumuzla tanıştığımız periyot kaderimizin değiştiği dönüş oldu. Dilerim ki çağa özlemi çeken kimsenin kucağı gereksiz kalmasın” dedi.

22 yıl geçmiş evlenen Berna-Erkan Hari çifti yıllarca çağa hasreti çekti. Bu müddet içinde Berna Hari’ye (41) çatlatma iğnesi verildi ve 6 maaş merhem tedavisi uygulandı. Bekledikleri habere ulaşamayınca Erkan Hari üstelik (44) doktora gitti ve varikosel operasyonu geçirdi. Operasyon sonrası çağa sahibi olabileceğini düşünen çiftin hayalleri gine kalık kaldı. Tombul bebek tedavisi kararı alan koşa Edirne’üstelik art arda üç kez şişman süt kuzusu tedavisi görse dahi sonuç bilcümle negatifti.

KİŞİYE HUSUSI TEDAVİ PROGRAMI OLUŞTURULDU

Mücadeleyi on paralık bırakmayan çift, akıbet kendisine İstanbul’a gelerek Bahçeci Tombul Süt Kuzusu Merkezi’nden Doç. Dr. Mehmet Ergin Asoğlu’na ulaştı. Tüm çözümleme sonuçları değerlendirildi, mufassal muayene yapıldı ve zata mahsus tedavi programı oluşturuldu. Berna Hari’nin ilerleyici yaşına sınırlanmış adına merbut sayıda yumurtası vardı. Buna munzam adına acıma duvarında incelik belirleme edildi. Oluşturulan tedaviyle 2 sayı oğulcuk elde edildi. Para Aktarımı öncesi rahim kaynaklı mesele histeroskopi operasyonuyla giderildi. Nakil aşamasına gelene kadar riziko oluşturabilecek tamam faktörler ortadan kaldırıldı. Akıllıca aktarılma ve zamanlamayla embriyolardan biri para aktarımı edildi.

“UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM”

Kamu 22 yıldır beklediği bu mutlu haberi alan çift gözyaşlarını tutamadı. Geçtiğimiz temmuz ayında oğlu Yusuf’a munsap esas Hari, “Yusuf’u kucağıma aldığımdaki mutluluğu tabir edebilecek bir sözcük bulunmayan. 22 yıl dile olağan, çevremizdeki çocukları görünce haddinden fazla özeniyordum ama tek ahit başkaldırma etmedim. Bütün olumlu düşündüm, umudumu hiç kaybetmedim. Gebelik sürecim de çokça şen geçti, 32’nci haftaya büyüklüğünde çalıştım. Böylece sağlıkla yavruma kavuştum. Ana kalkmak önemli tıpkı duyguymuş. Dondurulmuş bire bir embriyomuz var. İlerleyen zamanda oğlumuza ahi düşünüyoruz” diye konuştu.

SINIRLI SAYIDA ER BEZI REZERVİYLE BİRLİKTE RAHİM DUVARINDA İNCELİK TESPİT EDİLDİ

Doç. Dr. Mehmet Olmuş Asoğlu uyguladığı tedavinin detaylarına müteveccih şunları söyledi:

“Çiftimiz bize başvurduğunda Berna Hanımın haya rezervi düşüktü ve yumurtalarında er açılma problemi vardı. Bu sebeple tuluk çağa tedavisi sırasında ilaçların dozları ve süresi alıngan bire bir şekilde ayarlanmalıydı. kişiye özel otama ile başarıya odaklı ayrımsız tedavi planı yapıldı. Toplanan yumurtalardan haddinden fazla gani kalitede beşinci dolaşma embriyoları elde edildi ancak bir sorunumuz henüz vardı. Hastamızın rahim duvarı kalınlaşmıyordu. Histeroskopi ile gereken kontroller ve tedavi yapıldı. Acıma duvarı kalınlığı belli aynı seviyeye ulaşınca oğulcuk transferi planlandı. Hastamızın yaşı iki embriyonun aynı anda transferine akla yatkın olsa bile tek embriyo transferi yapılması daha makul görüldü çünkü amaç hoppadak hamilelik çalmak değildi; tasavvur gebeliğin devamında dimdik ayrımsız bebeğin doğmasıydı. Berna Karı Yusuf’u dünyaya getirdi. Dondurulan oğulcuk ile Yusuf’un kardeşi emniyetli bire bir şekilde saklandı, demincek ikinci mucize amacıyla hazırlıkları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

RAHİM DUVARI İNCELİĞİ HAMİLELİĞE BARIYER TAMAM MU?

Merhamet inceliğinin gayda çağa tedavisinin başarısını doğrudan etkilediğini aktaran  Doç. Dr. Asoğlu, “Rahim duvarı inceliği, embriyonun acıma içine tutunamamasına dolayısıyla kişinin gebeliğini temdit konusunda sıkıntı yaşamasına el açabilir. Tulum tedavisinde embriyonun zinde şekilde yerleşmesi için rahim duvarının yer az 7 mm ve en fazla 14 mm kalınlığında olması gerekir. 6 mm ve altında acıma inceliği olan kişilere yapılan oğulcuk transferi sonrasında embriyonun rahme yerleşmesi kip benzer değildir. Acıma duvarı inceliği tedavisi it canlı çokça farklı yöntemle yapılabilse da öncelikle problemin bozukluk kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Buna bağlı olarak liyakatli sonuca yayılmak ve dosdoğru hamilelik sağlayabilmek üzere öncelikle rahim kaynaklı maslahat çözüme kavuşturulup arkası sıra oğulcuk transferi yapılmalıdır” dedi.

Share: