Bursa’da atalık davasını kazanan faziletli mühendisin açtığı miras davası sürüyor

Bursa’de, annesinin namına babasının ayrıksı birisi olduğunu söylemesinin ardından açtığı babalık davasını kazanan faziletkâr mühendisin, ebedî uyku eden gelişim insanı babasından mütezayit mirasın tespiti üzere açtığı davanın görülmesine bitmeme edildi.

Bursa 1. Sulh Hususiyet Mahkemesi’ndeki duruşmaya, faziletkâr mühendis Melik Yılmayan (58) ile tarafların avukatları katıldı.

Yılmayan, duruşmada verdiği ifadede, eski celselerde 15 sene evvel ebedî uyku fail tekstilci gelişim insanı Ahmet Necati Yılmayan’dan mütezayit İstanbul ve Bursa’daki 30 emlak için tedbir kararı veren mahkemeden, babasının kurduğu dış satım üstelik işleyen iki dokuma fabrikasındaki payının tespiti üzere temsilci atanmasını arzu etti.

Melik Yılmaz’ın avukatı Hasan Aydoğdu ise söz konusu şirketlerin daha önce Tecim Mahkemesinde verilen kararda belirtildiği amacıyla yolsuz şekilde resülmal artırımı yaptığını ancak oluşan bakir hisselerin paydaşlara dağıtılması hesabına 2010 yılında umumi heyet başkanı olan rahmetli gelişim insanının kızının adına toplanarak değişik mirasçıların şirketteki payının azaltıldığını öne sürdü.

Aydoğdu, Kağan Yılmaz’ın şirketin başına geçme kabilinden tıpkı talebinin olmadığını, takkadak şirketteki bırakıt payının bilcümle yerine tespitini istediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Şayet anamal artırımının usulsüz yapıldığına dayalı 2010’bile sunulan değişmeyen yürütüm edilirse şirketlerdeki payımız tahminî yüzde 7’ye çıkma. Şirketlerin ticari sicilleri 2 yıldır bilinmeyen tutuluyor. Bu halde alın tarafın tez ettiği gibi payımız yüzde 2 olsa ve şirketlerin cirolarının 2 sene esbak rakamlarını ölçüt alsak bile Kağan Yılmayan’ın bırakıt payı almanak 7 milyon lirayı buluyor. Bu miktarı ki kime veriyor? Yegâne istediğimiz ayrıksı ayrımsız usulsüzlüğe yöre vermeden temsilcilerin atanarak miras hakkımızın korunması.”

Davalı ailenin avukatı de şirketlere temsilci atanmasının piyasada ters takanak yaratabileceği görüşünü savundu.

Mahkemenin hakimi, mirasın tespiti için temsilcilerin atanmasının beklenmesine karar vererek duruşmayı ati yılın mart ayına erteledi.

Adliye çıkışında gazetecilere izah fail Hakan Yılmaz, 2020’dahi başlattığı hususiyet mücadelesinde, DNA testi sonuçlarının arkası sıra sunulan kararla Ahmet Necati Yılmaz’ın babası olduğunun kanıtlandığını hatırlattı.

Bunun birlikte konusunda kayıtlı olduğu Orhan Yılmayan’ın babası olmadığının bambaşka ayrımsız duruşma kararıyla belirleme edildiğini dile getiren Yılmaz, babasının kurduğu iki şirkete kayıtlı mallarının belirlenmesi için 4 avukatın yanına tıpkı mali müşavir atanmasını beklediğini anlattı.

Yılmayan, “Benzeri an evvel kendim ve ailem için mirasa ulaşmak istiyorum. İş insanının babam olduğu kesinleştikten sonra tıpkısı seneye yakındır hukuk savaşı veriyorum. Bu sürecin bir dakika ilk neticelenmesini, adil bir karar çıkmasını irade ediyorum.” dedi.

Dava süreci

Melik Yılmaz, riskli bir ameliyata giren annesinin iddiası üzerine soy ismi benzerliği dahi mevcut ve 2007’da yaşamını yitiren Ahmet Necati Yılmaz’a müteveccih 2009’de atalık davası açmıştı. Bu davadan tehdit edildiğini doğacak sürerek bire bir miktar mülk karşılığında vazgeçen Yılmayan, 2020’bile yeniden dava açmış, murafaa hakimi, iddialar konusunda mezarın açılmasına değişmeyen vermişti.

İş insanının mezarı 17 Boşluk 2021’dahi küşade, diş ve mızrap örnekleri alınmıştı. Örneklerin incelenmesinin ardından Hakan Yılmaz ile tekstilci hareket insanı Ahmet Necati Yılmaz’ın DNA’ları eşleşmişti. Eşleşmenin ardından tereke mahkemesinde miras tespiti davası de açılmış ve Ahmet Necati Yılmayan üstünde mevcut gâh taşınmazlara ve şeriklik hisselerine hazırlık kararı konulmuştu.

Share: