TMO Boyabat’ta çeltik alımına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Sinop’un Boyabat ilçesinde çeltik alımına başladı.

Boyabat Kültür Odası Başkanı Cemil Elmacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fellah Kayıt Sistemi (ÇKS) mevcut çeltik üreticilerinin TMO sisteminden termin alarak, çeltiklerini Boyabat Endüstri Sitesi’nde açılan TMO çeltik gurur deposuna doğrulama edebileceklerini söyledi.

Elmacı, “Boyabat’ımızın 2022 çeltik hasadı, komple ve su baskınları karşın çoğalan geçti. Rekolte ve randımanlarımız domuzuna. Çiftçimizin yüzü güldü. Hükümetimiz üreticilerimize kilo başına 12,5 liralık ile 15 lira ortada pir ayrımsız eşit verdiler. Bizlere bindi olan, bu imkanları sağlayıcı tüm yetkililerimize çiftçilerimiz namına teşekkürname ediyorum.” dedi.

Devlet desteklerinin artması ve baraj isteğini üstelik tamlayan Elmacı, “Motorin, basma ve çıkar yol fiyatları yüksek, bu konuda hükümetimizden bindi bekliyoruz. Hele Kolaz Çayı’na ayrımsız baraj istiyoruz. Yapılacak bu barajla elektrik harcayarak kuyulardan su çekme masrafımız olmayacak.” diye niteleyerek konuştu.

TMO’nun çeltik çekicilik açılışına TMO Bölge Ajans Amiri Selçuk Göktaş, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Demircan, İsa Bağcı ve köy muhtarları ile çeltik üreticileri katıldı.

Share: