Çorum Belediyesi’nden sünnet şöleni

Çorum Belediyesi’nce seçkin sene geleneksel yerine düzenlenen ‘Sünnet Şöleni’nde bu yıl 150 bala erkekliğe önceki adımını attı.

Çocuklara şehir turu attırılması ile başlayan izlence Hıdırlık’ta yapılan duanın peşi sıra Perşembe Pazarı’nda düzenlenen etkinliklerle bitmeme etti. Şölene canlandırma gösterileri vasıf kattı.

Burada tıpkı müzakere fail Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hakeza bir güzel organizasyonu eski yıllarda pandemi zımnında yapamadıklarını belirterek, “Pandemi diye tıpkısı bela vardı. Maskesiz, mesafesiz benzeri arada olamıyorduk. Allaha hamdolsun bizi yine aynı araya getirdi. Yavrularımızla beraber, ailelerimizle beraber tıpkı Sefir sünnetini, Elçi efendimizden bize miras küsurat bu sünneti ihya etme imkanını bize sundu. Bu birliktelik oldukça, çocuklarımızın gözlerindeki bu çırağ, sevgi oldukça milletimizin duası oldukça, Cumhurbaşkanımızın önümüzde az çok ara vermek namevcut yola bitmeme diyorum. Yavrularımızı kutlama ediyorum” dedi.

‘Üniversite öğrencileri amacıyla çamaşırhaneler kurulacak’

Konuşmasında üniversite öğrencileri amacıyla çamaşırhaneler kuracaklarını hatırlatan Başkan Aşgın, “Bu projeyi ilk defa burada açıklıyorum. Tahminî 20 bin üniversite öğrencimiz var. Bu kardeşlerimiz bize can. Öğrencilerimizin sunma bir iki yüzde 50’si başka şehirlerden geliyor. Üniversite öğrencilerimiz amacıyla çamaşırhaneler kuracağız. Yavrularımız çepel ile çamaşırlarıyla uğraşmayacaklar. Öğrencilerimiz çamaşırlarını bize getirecek bizde onları pırıl pırıl yıkadıktan sonraları düşüncesiz tasdik edeceğiz. Bu hizmetimiz üniversitemiz açılınca başlayacak” ifadelerini kullandı.

Programa SELIM Fırka İl Başbuğ Vekili Ulvi Evlücü, Gestalt İlçe Başkanı Erhan Akaret ve aileler katıldı. – ÇORUM

Share: