Milas Şehremini Muhammet Tokat’tan Sular Altında Küsurat Kasaba Yolu İçin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Davet: “Milas’ı Şu Çileden Kurtaralım”

ESMA TURAN

Milas Şehremini Muhammet Tokat, ilçede canlı olan bora yağışta sular altında artan Milas Çevre Yolu’ndan canlı yayın yaptı. Karayolları Umumi Müdürlüğü’nün yetki alanında bulunan yolun altyapısının yıllardır yapılmadığını söyleyen Tokat, “Milas halkı hesabına esasen davet de bulunuyorum. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkileri, bu yolu ayrımsız an ilk yapalım, tamamlayalım. Milas’ı şu çileden kurtaralım” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bitirme alanında kâin Milas Yer Yolu, temas dokunaklı baran sonrası olduğu kabil bugün yeniden göle döndü. Yolu kullanan sürücüler duruma isyan ederken Şehremini Muhammet Tokat, yer yolunda sosyal medya hesabından yaptığı çalışkan yayınla Karayolları Umumi Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

“Şu anda Milas Yer Yolu’ndayım. Çokça ağır sıklet tıpkı yağmur ve gidiş geliş var. Vatandaşlarımızın belde yolu ile ilişkin şikayetleri, serzenişleri malumunuz. Biliyorsunuz bu yol, Karayolları Umumi Müdürlüğü’ne ait tıpkı el. Şu anda kamyon ve komütatör yoğunluğu ile yağmurlarda çok ağır bir ağırlık var. Bu yükü kaldırmıyor” diye niteleyerek sözlerine başlayan Tokat, şunları söyledi:

“Bundan 10 yıl geçmiş lüzumlu projeler yapıldı. Ancak üç yıl önce ihalesi olmasına rağmen cevap yokluğundan bu yolun yapımı yarım kaldı. Gördüğünüz kabilinden şu anda hem vasıta yoğunluğu hem bile yolun altyapısı olmaması, çok yavaş akarsu tutması cihetiyle çetin benzeri dava var burada. Bugün, bu güç yağışta, alelhusus şehrin bağırsak kesimlerinde, doğal gaz çalışması olan yerlerde birlikte cura sıkıntılarımız var amma esas sıkıntımız gördüğünüz üzere çevre yolunda. Ego, buradan Karayolları yetkililerine esasen seslenmek istiyorum. Bu defa, Milas’a yakışmıyor. Bu yolda gerek trafiği kaldıramaması gerekse altyapısının olmaması cihetiyle ciddi mesail yaşanıyor. Öncelikle bu yolun usulüne akla yatkın ağıl getirilmesi lazım. Antrparantez gene bu kamyon trafiğini şehrin dal tarafına algı şekilde başka çevre yolu çalışmasının de hızlandırılması gerekiyor.”

“ŞU REZİLLİĞE, ŞU ÇİLEYE BAKIN”

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine müstelzim çağrıları yaptıklarını fakat elan benzeri müdahalenin olmadığını söyleyen Başkan Tokat, açıklamasına şöyle sürdürdü:

“Enfrastrüktür bulunmayan bu yolda. Enfrastrüktür olmadığı üzere suyun gideceği tıpkı kayran yok. Milas’ın altyapısına bütünleşmiş olmadığı üzere bile Milas’ın enfrastrüktür ile bu su maatteessüf buluşamıyor. Karayolları yetkililerine bire bir an ilk buranın açılması ile ilgilendiren müstelzim çağrılarına yaptık amma elan ayrımsız müdahale bulunmayan. Erte okullar açılacak ve gidiş geliş yoğunluğu daha dahi artacak. Onun üzere 10 yıldan aşkın bekletilen, üç sene evvel ihalesi yapılan mekân yolu projesinin benzeri dakika ilk tamamlanmasını istiyoruz. Şu rezilliğe, şu çileye bakın. Milletvekillerimiz defaatle istifham önergesi verdiler. Her seferinde, ‘Bu yılki turizm sezonu bitsin, gine başlanacak’ dediler. Bu proje ayrımsız birçok yıl evvel uygulamaya başlandı amma yanıt bulunmayan diye niteleyerek durdu. Birçok turizm sezonu bitti, bu yolu bir kalem yaptıramadık. Bir dakika önce Milas Belde Yolu’nu yaptıralım.”

Tokat, “Ülkemizin bir nice durumunda, üste ilimizde bile kırım kadar gidiş geliş kazaları oluyor. Onlarca vatandaşımızı yollardaki bu düzensizliklerden kaybettik. Kasaba yolu, hele bu kamyon trafiği ile bu tür kazalara namzet bir yerdir. Halkımızın sağlığını, canını tehlikeye atmayalım. Milas halkı hesabına gine çağrı üstelik bulunuyorum. Karayolları Umumi Müdürlüğü yetkileri, bu yolu bir zaman evvel yapalım, tamamlayalım. Milas’ı şu çileden kurtaralım” diye konuştu.

CHP Muğla Saylav Suat Özcan da geçen Ulaştırma ve Zir Yapı Bakanlığı’na çevre yolu ile ilişik verdiği soru önergesine mevrut yanıtta, yolun turizm sezonu böylelikle yapılacağının belirtildiğini söylemişti.



Share: