Denizlili soba üreticisi Avrupa’dan gelen taleple üretimini artırdı

Denizli’da 72 yıldır soba üretimi işleyen firma, son aylarda Avrupa ülkelerinden mevrut talebin etkisiyle kez ve faaliyet saatlerini artırdı.

Kentteki organize uran bölgesinde kâin 18 bin metrekarelik fabrikada odun ve kömür sobası üretimi eden üretimevi, güz sezonuyla birlikte canlı eyyam geçiriyor.

1950’den bu yana istihsal işleyen firma, anadan görme tıpkısı düz olmasına rağmen geliştirdiği yarayışlı emsal patentli ürünlerle faziletli verimliliğe erbap soba üretimiyle dikkati çekiyor.

15’e mümasil ülkeye dış satım eden firmanın arz iri pazarı ise ilkin Almanya kalkışmak üzere KEZ ülkeleri. Avrupa genelinde rustik bölgelerden gelen talepleri karşılayan firma, şita aylarında doğal gaz kaynaklı sıkıntılar yaşanması yönündeki beklentiler sonrası şehirlerden bile talep gelmeye başlamasıyla üretimini artırdı.

Şirketin genel müdürü Ümit Etkin, AA muhabirine, AR-GE çalışmalarıyla anadan görme ürünlerden elan bol mahsulat geliştirdiklerini, sonuç yıllarda özellikle ev soba gruplarında verimlilik kaydettiklerini anlatım etti.

Fabrikada 50 çalışanla günce 300 adede yakın üretim kapasitesine topluluk olduklarını anlatan Faal, “Son aylarda Avrupa’daki doğal gaz kriziyle beraber özellikle ocaklık soba gruplarında sakil tıpkısı arzu artışı var. Bununla ilişkin filhakika çalışmalarımız var. Vardiyalarımızı ve mesai saatlerimizi arttırıyoruz. Çok henüz çok bir talebin geleceğini hissediyoruz.” dedi.

Bu sene 10 maaş süreçte Avrupa ülkelerine geçen yıla bakarak tahminî yüzdelik 35 dış satım artışı yakaladıklarını bildiren Etken, eskimemiş bağlantılarla bu oranının elan birlikte artacağını aktardı.

Bir sefer haritası çizmeye çalıştıklarını, alelhusus gelecek kamer murat artışının sunu efdal noktaya çıkmasını beklediklerini dile getiren Deli Dolu, halen üretimin yarısını ihraç ettikleri ocak grubu sobalarda bu oranı yüzdelik 70’lere çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye’dahi soba pazarındaki daralma

Türkiye’üstelik katıksız gazın ulaştığı yerleşme birimi sayısının artmasıyla soba pazarında birlikte daralma görüldüğüne bel fail Canlı, bu nedenle dış satım pazarlarına ağırlık verdiklerini aktardı.

Sıcak iklime ehil olan Avustralya ve Güney Afrika gibi ülkelere de ihracat yaptıklarına ilgi çeken Deli Dolu, bu ülkelerin güneyinde kışların itici geçmesi zımnında gizil bire bir pazarın bulunduğunu kaydetti.

Beklenti Çalışkan, global ısınma kaynaklı endişeler dolayısıyla kömür bazlı yakıtların kullanımına yönelik kısıtlamaların gündemde olması zımnında doğaya elan birkaç zararı kâin pelet sobası üretimine odaklandıklarını bile sözlerine ekledi.

Share: