Depremde enkazdan kurtarılanlar yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde göçük altında artan ve kurtarıldıktan sonraları hastanede otama gören depremzedeler, yaşadıklarını anlattı.

Depremin arkası sıra Kilis’in birlikte yer iklim ve ilçelerden Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Kerem Hastanesine 904 hastalanmış getirildi. Depremzedelerden 137’si tedavilerinin arkası sıra taburcu edildi.

Hastanede otama gören depremzedelerden Miktat Gazel, AA muhabirine, deprem sırasında Hatay’ın Hasiyet ilçesi Sapanözü Mahallesi’ndeki evinde olduğunu söyledi.

Depremde eşi, kardeşi ve yeğeni ile iki yakınının yaşamını yitirdiğini tamlayan Gazel, “Bulunduğumuz alanda vakit kaybetmeden bizim evimiz yıkılmıştı. Komşularım geldi ve beni pinpon altından kurtardı. Ayağım sıkışmıştı ve ben ayağımdan vazgeçmiştim. Enkaz altından çıkarılırken konuşmaları duyuyordum, ‘Ayağını keserler’ diyorlardı. Sonra Kilis Cesamet Hastanesine getirildim. Hocaların sebebiyle ayağıma yeniden topluluk oldum. Parçalanmamış hastane personeline teşekkürname ediyorum.” diyerek konuştu.

“Eşimin sesini duyunca nazik benzeri rahatlama hissettim”

Gülizar Yılmayan ise Gaziantep’in İslahiye ilçesinde tıpkı binanın 5. katında oturduğunu, depremde oğlu ile bozgun altında kaldığını söyledi.

Eşi ve kızının ise kurtulduklarını dile getiren Yılmayan, “Beni kurtarmak üzere arkalama çağırdılar. 2 saat kriz altında kaldım. İlk sarsıntıda bilcümle dışarı çıkmaya hazırlanırken ikinci hareket oldu. Yıkılan evimizde çökmüş altında kaldım. Oğlumla dolabın arasına sıkıştık. Içki alabiliyorduk fakat hile karnımın üzerindeydi. Vücudumdaki kırıklar bu yüzden oluştu diye niteleyerek düşünüyorum.” dedi.

Gerileme altında kalınca beraberinde mevcut oğlunu avunç etmeye çalıştığına bel eden Yılmayan, şunları kaydetti:

“Oğlum, ‘Anne cavlamak istemiyorum’ diyordu. ‘Oğlum, ölmeyeceğiz Allah bizi burada sahipsiz bırakmaz’ diyorum fakat balaban bire bir korku var, kurtulamama korkusu çünkü üzerinizde ne olduğunu bilmediğiniz tıpkısı yığıntı var. Sonradan eşimin sesini duydum. Eşim, ‘Gülizar neredesiniz?’ diye bağırıyordu. Eşimin sesini duyunca iri tıpkı boşalma hissettim. Oğluma, ‘Baban bizi duydu, bundan sonra bizi burada bırakmaz, kurtarır’ diyerek onu teselli ettim. Sonradan kurtarma operasyonu başladı. Ilk oğlumu, sonradan beni çıkardılar ve hastaneye götürüldük. İslahiye Mehabet Hastanesi’nden Kilis’e gönderme edildim. Burada bizimle hocalarımız haddinden fazla ilgilendi.”

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Cesamet Hastanesinde görevli ortopedi ve sarsıntı bilimi uzmanı Dr. Yengi Uzunay birlikte depremin ilk anından itibaren hastane personelinin depremzede olmalarına rağmen özveriyle şekilde çalıştıklarını söyledi.

Depremde hastanenin ayakta kaldığını belirten Uzunay, “Şansımız, güç hasar almamamız oldu. Personelimiz dahi bizi bekâr bırakmayarak başarılı şekilde milletimize koruyucu oldu.” diyerek konuştu.

Share: