Maden işçisinden bağan kibar düz şeş yükleyicisi

ZONGULDAK’ta ortaokul mezunu beyaz zehir işçisi Gökhan Eroğlu (34), metrelerce derinlikte doldurma yapabilecek vadi şeş yükleyicisi geliştirdi. 2 almanak çabanın peşi sıra 250 bin TL’ye dünyalık olan düzlük altı yükleyicisini eden Eroğlu, “Bu makineyi dışarıdan almış olsak, ortalama 1-2 milyon TL civarı. İkinci traksiyon yerine bunun açıktan kumandalı modelini yapacağız. Riskli bölgeye koca göndermeyeceğiz. 10-20 metre geriden, makinenin kendisi, riskli bölgede kumanda yöntemi ile çalışacak” dedi.

Beş titrem angarya taşıma kapasitesine sahip 4 çekişli traktör ile farklı yaptığı tarım araçları zımnında ‘Yerli Elon Musk’ kendisine tanınan Gökhan Eroğlu, eroin ocakları üzere meydan altı yükleyicisi geliştirdi. Eroğlu, ‘Gök-Türk Konak 2’ adını verdiği kayran şeş yükleyicisini 250 bin TL’ye dünyalık etti. Eroğlu, hususi maden kuyusu sahibi Erdinç Kargidan’ın hem maddesel hem manevi desteği ile kayran altı yükleyicisini 2 sene içre tamamladığını söyledi.

‘KAĞIT ÜZERİNDE MİLİMETRESİNE KADAR ÇİZDİM’Saha altındaki güçlük ve tehlikeleri bildiği amacıyla bahis konusu projeye giriştiğini anlatan Gökhan Eroğlu, “Kağıt üstünde milimetresine büyüklüğünde çizdim. İş insanı Erdinç Kargidan, bu konuda bana bindi oldu. Bu makine; düzentileme alanı bildirme ağır yerde dahi üretimde, hazırlıkta ferah ferah kullanılabilir. Makinemiz, 80 santimetre genişliğindeki, 135 santimetre yüksekliğindeki, seçkin yerden şen aynı şekilde geçebilmekte. Makinemiz hem ray üzerinde hem ray olmayan yerde kişi kendini götürebilen, sağa-sola hafif dönebilen 6 metreden geriye imla yapabiliyor” dedi.Tasarladığı saha şeş yükleyicisinde 7,5 kilovatlık elektrikle müteharrik motor kullanan Eroğlu, “İnsan yorulmayacak, üretim artacak. Üretim kazanacak. Üretim sıfır yerde işçi bile olamaz. Bu araba, 3-4 adamın yapabileceği işi bir tane başına yapmış olacak” diye konuştu.’RİSKLİ BÖLGEYE İNSAN GÖNDERMEYECEĞİZ’Hem gelişim kazalarını azaltacak hem de istihsal kapasitesini artıracak makineler yapmaya bitmeme edeceğini belirten Eroğlu, ‘Gök-Türk Konak 2’ adını verdiğini saha altı yükleyicisini henüz de geliştireceğini söyledi. Düzlük altı yükleyicisine müşteri sistemi kurmayı planladığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: “İkinci traksiyon adına bunun engin kumandalı modelini yapacağız. Riskli bölgeye kayırıcı göndermeyeceğiz. 10-20 metre geriden, makinenin kendisi, riskli bölgede komuta yöntemi ile çalışacak. 250 bin TL’ye mülk oldu. Çoğu malzemesini buradaki mankafa dönüşüm malzemelerinden kullandık. Ferasetsiz kalanı rate malzeme.”

Tasarladığı düz altı yükleyicisinin etraf değerinin 1-2 milyon TL olduğunu rapor eden Eroğlu, “Üstünde ex-proof motosiklet var; tamamen maden standartlarına düzenli antigrizu motorumuz var. Çoğu malzemenin projesini yaptığım için ayrımsız firmada lazer yöntemi ile kestirdik. Bana burada takkadak montajı kaldı. gelişmemiş köken işleri vardı. Benzeri dahi bu kadar seyyar ve bu amaçla çalışacak bire bir makine bulunmayan. Madenlerle müteallik 3 projem henüz var. Tıpkısı tanesi sınırlı ve çetin alanlarda gidebilecek tıpkısı lokomotif” dedi.



Share: