Sarıklı çift, 23 haftalık doğan bebeklerini 144 devir sonradan kucakladı

Erzurumlu hoca çift, 23 haftalık doğan, organları gelişmediği amacıyla dirimsel tehlikesi olan bebeklerini, yoğun bakım tedavisinin arkası sıra 144 çağ sonra kucakladı.

3 yıllık evli öğretmen Merve ve Sebahattin Ergün’ün evvel çocukları tahminî 5 ay ilk 23 haftalıkken özel bire bir hastanede dünyaya geldi.

Organları gelişmeyen, ruh ve solunum yetmezliğiyle 540 gram yerine Erzurum Kent Hastanesine irsal edilen bebek, Yenidoğan Dokunaklı Hizmet Ünitesinde Dr. İpek Kocaoğlu ve ekibince tedaviye alındı.

Burada solunum cihazına bağlanan bebeğe, akciğer gelişimi için tedavi uygulandı ve damardan beslenmesi sağlandı.

Tedaviye olumlu karşılık veren ve organları gelişerek teneffüs cihazından ayrılan süt kuzusu, ağır sıklet bakımda kısaca 144 gün süren dirim mücadelesini kazandı.

Öğretmen çift, 540 gram yerine doğan, “Burak” adını verdikleri evlatlarını, 3 kilogram 200 gram namına kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

“Çok iyi bir savaşçıydı”

Yenidoğan Ağır Sıklet Hizmet Uzmanı Dr. Kocaoğlu, AA muhabirine, haddinden fazla bahtiyar ve frapan bire bir güne tanıklık ettiklerini söyledi.

Erken doğumdan kontekst bebeğin yaşama şansının beş altı olduğunu tabir eden Kocaoğlu, “Ekipçe özenle bebeği takip ettik, hayat söylenmek için bebeğin dahi çabası vardı ve çok mebzul bire bir savaşçıydı. Tedaviler sonrası solunum cihazı ve oksijenden ayrıldı, asıl sütüyle beslendi. Esenlikle taburcu ediyoruz.” dedi.

“Bu şekilde doğup hararetli çokça bir iki süt kuzusu var”

Tedaviler sonrası ağızdan beslenmeye başlayan bebeğin kilogram alımının adamakıllı gittiğini belirten Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Süt Kuzusu kırıcı bakımda 144 dönem savaş verdi, akciğerleri gelişmediği amacıyla otama uyguladık. Damardan beslenip otama aldı. Sonra sonda ile beslenerek diğer tedavilerini kesip akciğeri geliştiği için solunum cihazından ayırdık. 540 gram gelmişti deminden 3 kilogram 200 gram. Bizim için pespaye olağanüstü süt kuzusu, kişi şansı haddinden fazla birkaç olduğu için konusunda titredik. Bu şekilde tek organı gelişmeden doğup ruhlu çokça bir iki çağa var.”

“Bu bebekler, prematüre değil, immatür”

Yenidoğan Kırıcı Hizmet Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Kahveci birlikte 2007 yılından beri birimlerinde 23 haftalık doğup dinç bebeğin olmadığına meni etti.

Bebeğin yaşamasında bati hizmet imkanları ve bakım kalitesinin faal olduğunu aktaran Kahveci, “Erzurum’daki büyüklük hastanelerinde 23 haftalık doğup hayatiyetli evvel bebek, bizim için şaşırtıcı sevgili süt kuzusu, sıkıntısız taburcu ediyoruz. Bu bebekler, prematüre değil yani gözü, beyni, akciğeri gibi organları cura gelecek evre immatür. Bunlara insanüstü, lüks himmet gerekir.” diye konuştu.

Anne Merve Ergün birlikte mevlit sonrası çokça üzüldüğünü ve baskı ayrımsız proses geçirdiğini anlattı.

Bu süreçte umudu kaybetmediklerini belirten Ergün, “Bebeğimizi eve götürüyoruz, haddinden fazla şükür evladımıza kavuştuk. Çok mutluyum, proses çokça ayrıntılı ve ağırlık geçti. İpek hocamıza ve çalışanlara teşekkürname ederim, çok ilgilendi ve mücahede verdiler. İlk özellikle etibba rüya vermiyordu ama böylecene ilk bebeğimizi kucağımıza aldık, çok duyguluyum.” ifadelerini kullandı.

Ağababa Sebahattin Ergün ise Dr. İpek Kocaoğlu ve sağlıkçılara dua ettiklerini belirterek, “Onların ve devletin bu sunturlu hastanesi sebebiyle çocuğumuzu sağ selamet elimize aldık.” dedi.

Share: