Edirne Leşker Hastanesi Şehitliği’nde ihtifal töreni düzenlendi

Edirne Çeri Hastanesi Şehitliği’nde, şüheda için ihtifal töreni düzenlendi.

Küçük Asya Cahillik Derneği (AGD) Edirne Şubesince şehitlikte düzenlenen merasim, ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

15 Orak Ayı Kur’an Kursu Hafızı İlkay İsmail ve AGD Kesim Başkanı Yenmiş Aktürk Kur’an-ı Verimli okudu.

Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt eşliğinde şehitler amacıyla yakarış edildi.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, törende yaptığı konuşmada, Galiçya’dan, Balkanlardan ve Çanakkale cephesinden yanık getirilen binlerce vatan evladının 2. Abdülhamid’in emriyle yaptırılan Edirne Leşker Hastanesinde tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Edirne Çeri Hastanesi Şehitliği’nde 52 bin şehidin yattığını tabir eden İriş, “Muazzez vatanımızı küffarın işgalinden örtbas etmek üzere uğraş eden beherglas askerimiz yabansı birer alplık örneğidir.” dedi.

Geçmişini dolgunca bilenlerin, geleceğe sakıncasız adımlarla yürüyeceğini belirten İriş, şunları kaydetti:

” Türkiye’nin her tarafında şehitlerimizle alakadar şehitlerimizi anmaya çevrilmiş çalışmalar yapılıyor. Şehitlerimizi tesmiye etmek yıl içerisinde böyle etkinlikler fora etmek haddinden fazla çokça önemlidir. Amma henüz mehabetli olanı var. O da şehitleri hissetmek. Şehitlerimizin bize miras bırakmış oldukları cesurluk, fedakarlık, azim, iman ve inançla ilgilendiren kararlılıklarını gelecek nesillere aktarmanın mücadelesini vermekteyiz. Dünyamızın Mekke’nin fethi ruhuna, Kudüs’ün fethi ruhuna, İstanbul’un fethi ruhuna, Çanakkale Zaferi’nin ruhuna ihtiyacı vardır.

Şehitler için hatimler okunuyor. Zaman hem İslam aleminin hem insanlığın bu hatimlerde okunan özgü ihtiyacı vardır. İşte buradaki şehit dedelerimizin ruhaniyeti ile buluşan çoluk çocuk, büyük kitabımız Kur’an’ın ve Sevgili Peygamberimizin yolunda olma gayretindedirler.”

Konuşmaların peşi sıra törene katılan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Sakatatçı, Edirne Jandarma Komutanı Ekstrem Batur, Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Dikici, AGD üyeleri ve vatandaşlar şehitliği konuşma etti.



Share: